HOLISTISCH LEVEN

 

Sinds ik mij kan herinneren zie ik de wereld op mijn eigen manier en observeer ik de omgeving met grote nieuwsgierigheid. Op jonge leeftijd maakte ik een bijzondere ervaring mee dat een bepaald gevoel achterliet dat altijd bij me is gebleven. Het is mijn stip op de horizon. Een lichtje wat ik overal meedraag en van binnen fel brandt. Mijn visie is een gevoel.

 

Het gevoel is onbeschrijfelijk.

 

En toch ga ik het proberen. Het is ontzettend krachtig. Het is een anker. Het is liefdevol en warm. Diep helend. Het heeft een oneindig potentieel. Het is rauwe energie dat erop wacht om omarmd te worden. Om gemanifesteerd te worden in de uiterlijke omgeving via creativiteit en schoonheid.

Er is geen handleiding voor holistische gezondheid. Ik geloof dat je door een persoonlijk palet van uiterlijke ervaringen heen dient te gaan om innerlijke transformaties door te gaan. Iedere les vermomt zich en maak je je eigen door het leven aan te gaan.

Er gaan deurtjes open. Er verschijnen tekens. Spontane ontmoetingen. Allerlei vormen van synchroniciteit. Je merkt dat je manifestatiekracht groter wordt. Je krijgt visioenen of ziet bepaalde keuzes in je hoofd oplichten. Je hebt het gevoel dat alles vanzelf gaat. Je hebt bakken met energie. Je leven stroomt. 

Holistische gezondheid is een dagelijks proces en verbonden met letterlijk alles wat je denkt, zegt en doet. Het is een proces dat leidt tot diepe vervulling en pure vreugde.

 

Metaforisch zou je holistische gezondheid kunnen vergelijken met het leven van een plant. Er zijn drie aspecten belangrijk.

 

wortels

Een sterke basis waar het contact maakt met de omgeving en gevoed word op verschillende niveaus.

groei

Het plantje wil zich graag ontwikkelen. Ondanks hevige stormen en regenval wil het vooruit. Het wil evolueren.

Bloei

Eenmaal sterk en volop in groei wil het gaan bloeien. Het wil creëren en manifesteren. De mooiste vormen en kleuren. Als uiting van liefde.

 

Ehm.. een plant?

Met wortels bedoel ik onze verbinding met onszelf, onze omgeving en de natuur. Het onderliggende grid waarmee we verbonden zijn. Dezelfde bouwstenen waarvan wij zijn gemaakt. Ik heb het grootste deel van mijn leven in steden gewoond en vond het een flinke uitdaging om mij te wortelen en een sterke basis neer te zetten.

- lekker in je lichaam zitten;

- voelen dat je onderdeel bent van een lokale community;

- dagelijks gevoed worden op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau;

- voelt een diepe verbinding met de natuur en de hemellichamen.

Groei staat voor onze innerlijke natuur van evolutie.