top of page
dji_fly_20230726_202524_403_1690460150649_photo.jpg

Ben je klaar om je ongemakken & patronen
bij de wortel te helen?

Begrijp wat er gebeurt, ga het proces aan en heel jezelf

photo_2023-09-04_11-04-23_edited.jpg

Mijn naam is Gerke Hoogland en ik help jou met veel passie om weer de leiding te nemen over je gezondheid. En daarmee over jouw leven!

Je lichaam is van nature gezond en sterk en heeft een groot zelfhelend vermogen om vitaal te blijven bij wisselende omstandigheden.

Bij een gezondheidskwaal is dit zelfhelende vermogen aangetast en vraagt je lichaam je aandacht om na te gaan wat de oorzaak is van de verstoring.

Wanneer je dit bewust aankijkt, dan geef je je lichaam weer de ruimte om zichzelf te helen en terug te keren naar de staat van natuurlijke gezondheid.

Mijn kijk op gezondheid

Onze gezondheid is als het ware een spiegel. Het laat je zien waar in je lichaam je aandacht benodigd is. Iedere kwaal vertelt een specifiek verhaal wat er met je aan de hand is en waar het mee te maken heeft.

Soms is het iets fysieks en is het op te lossen door bijvoorbeeld je voeding of leefstijl aan te passen. In de meeste gevallen spelen mentale en emotionele oorzaken ook een sleutelrol in de totstandkoming (en de genezing) van een kwaal.

Mentaal gaat vooral over je manier van denken die je hebt geprogrammeerd in je systeem. Welke overtuigingen draag je met je mee? En zijn ze eigenlijk wel van jou of heb je ze overgenomen van anderen? Zonder het te weten houden veel van je overtuigingen je gevangen en verstarren ze je in je doen en laten. Én in jouw geloof wat er mogelijk is. 

En hoe zit het emotioneel gezien? Dit gaat over de impact van bepaalde onverwerkte momenten of situaties in je leven. Het kan iets zijn wat nog vers op je netvlies staat zoals een heftig ongeval waarvan je erg geschrokken bent. Of iets dat al meer naar de achtergrond is verdwenen en misschien wel vakkundig is weggestopt. Je kunt denken aan situaties die je als kind hebt meegemaakt en die je vroeger heel machteloos, verdrietig en/of boos hebben laten voelen.

Deze herinneringen blijven in je lichaam opgeslagen en wel in het celgeheugen van een specifiek orgaan. Aan ieder orgaan zijn specifieke emoties verbonden. Zo is je hart verbonden met gevoelens van vreugde, je nieren met verdriet en je darmen met schuldgevoel. In het celgeheugen van het desbetreffende orgaan liggen dus jouw onverwerkte ervaringen uit het verleden opgeslagen.

Wanneer je ze verwerkt dan wordt het celgeheugen opgeschoond en neem je de emotionele belasting

en daarmee druk weg van het orgaan.

Om een gezondheidskwaal op te lossen is het niet genoeg om alleen maar met elkaar in gesprek te gaan. Het is enerzijds belangrijk dat je met je hoofd begrijpt wat er precies gebeurt en wat de gezondheidskwaal jou komt vertellen. Anderzijds is het belangrijk om dit te voelen in het lichaam. En met welke emoties & herinneringen het allemaal te maken heeft. Het verleden aankijken en doorvoelen is dé sleutel om je klachten in alle rust achter je te kunnen laten.

Op deze manier zijn gezondheidskwalen te begrijpen en van binnenuit op te lossen. Ze maken je bewust van oude pijn dat opgelost wil worden. Zodat je letterlijk lichter mag gaan leven. Je geef je lichaam de ruimte om weer gezond te zijn en je stimuleert jezelf om het leven aan te gaan dat jou enthousiast maakt.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe ik jou kan helpen? Check hieronder mijn behandelingen.

photo_2023-09-14_09-39-53.jpg

Inspiratie in je mailbox

Meld je hieronder aan voor

Gerke's nieuwste inzichten,

verhalen en ideëen.

bottom of page