top of page

HOLISTISCH LEVEN

 

Sinds ik mij kan herinneren zie ik de wereld op mijn eigen manier en observeer ik de omgeving met grote nieuwsgierigheid. Op jonge leeftijd maakte ik een bijzondere ervaring mee dat een bepaald gevoel achterliet dat altijd bij me is gebleven. Het is mijn stip op de horizon. Een lichtje wat ik overal meedraag. Mijn innerlijke vlam. Mijn visie is een gevoel.

 

Een onbeschrijfelijk gevoel.

 

En toch ga ik het proberen te beschrijven. Het is ontzettend krachtig. Het is een anker. Het is liefdevol en warm. Diep helend. Het heeft een oneindig potentieel. Het is rauwe energie dat erop wacht om omarmd te worden. Om gemanifesteerd te worden in de uiterlijke omgeving via creativiteit en schoonheid.

Hoe ik het zie

 

Holistisch leven is het uitnodigen van levensenergie. Door innerlijke blokkades te helen kun je meer afstemmen op de stroom van het leven. Ik geloof dat je door een persoonlijk palet van uiterlijke ervaringen heen dient te gaan zodat je bewust wordt hoe je zelf het leven tegenhoudt. Iedere les of inzicht vermomt zich in een situatie en maak je je eigen door het leven aan te gaan.

Er gaan deurtjes open. Er verschijnen tekens. Spontane ontmoetingen. Allerlei vormen van synchroniciteit. Je merkt dat je manifestatiekracht groter wordt. Je krijgt visioenen of ziet bepaalde keuzes in je hoofd oplichten. Je hebt het gevoel dat alles vanzelf gaat. Je hebt bakken met energie. Je leven stroomt. 

Holistische gezondheid is een dagelijks proces en verbonden met letterlijk alles wat je denkt, zegt en doet. Het is leven vanuit verbondenheid. Het is een proces dat leidt tot diepe vervulling en pure vreugde.

 

Visueel zou je holistische gezondheid ook wel kunnen vergelijken met het leven van een plant. Er zijn drie aspecten belangrijk.

 

wortelen

Een plant gaat met haar wortels diep de grond in. Het maakt diep contact met de aarde. Het geeft een sterke basis en houvast in roerige tijden. Daarnaast voeden de wortels de plant met belangrijke voedingsstoffen en mineralen. En de wortels werken onder de grond samen met tal van andere organismen om de weerbaarheid en gezondheid van de plant te verhogen.

groeien

Het plantje wil zich graag ontwikkelen. Het zaadje gaat ontkiemen. Het plantje wil groeien. Het staat open voor het leven. Het past zich aan de omgeving aan. Het leeft in het moment. Het reageert op veranderende seizoenen, een plaag of een ziekteverwekker. Het plantje vindt haar weg om uit te groeien tot een volwassen struik of boom. Wijs geworden door het leven.

Bloeien

In het zaadje van de plant lag besloten wat het ging worden en welke talenten en specials het heeft. Welke vormen en kleuren het zou gaan aannemen. Hoe het schoonheid zou creëren en manifesteren in de uiterlijke wereld. En op welke wijze het uitbundig zou bloeien en overvloedig geven. Het plantje wil zich voortplanten. Kruisbestuiven. Als onophoudelijke dans van liefde. 

 

Ehm.. ben ik een plant?

De wortels staan symbool voor hoe we zijn gegrond in ons leven. Hoe is de verbinding met je lichaam? Waardeer je jezelf voor de persoon die je bent? Wortels gaan ook over je omgeving. Het ecosysteem of de community waar je deel van uitmaakt. Voel je je onderdeel van je leefomgeving? En wordt je daarin gevoed? Als laatste gaan de wortels ook over je verbinding met de natuur en met het universum. Hoe vaak laad jij je op in de natuur? Voel je dat je onderdeel bent van een groot energetisch geheel?

Groeien staat in ons leven symbool voor onze openheid voor het leven. Staan we open voor nieuwe ervaringen, nieuwe overtuigingen of een andere manier van denken? Staan we open voor het leven, voor levenslessen en synchroniciteit? Groeien gaat ook over vrijheid. Vrijheid om te kunnen zijn wie je bent. In het hier en nu. Het verleden heeft een plek gekregen. Je hebt ervan geleerd en kunt nu helemaal zijn. En als laatste gaat groeien over geloof. Geloof je in het leven? Heb je vertrouwen dat je wordt gedragen? Dat alles gebeurt met een reden?

Bloeien staat in ons leven symbool voor onze purpose. Op de manier hoe we kunnen bijdragen op onze unieke manier. Het zijn onze giften waarbij we ons kiplekker voelen. Sta jij in verbinding met je talenten? Weet je waar jij op aangaat? Bloeien gaat ook over creativiteit. Spelen met de levensenergie. Dansen, vrijen en schilderen. Nieuwe ideëen bedenken, brainstormen en een concept uitwerken. De creatieve energie gebruiken om te manifesteren. Wanneer heb jij voor het laatst deze energie gevoeld? En als laatste gaat bloeien over overvloedig geven en ontvangen. Aansluiten op de oneindige bron. Diep vervuld zijn door alles wat is. Ben jij dankbaar voor wat is? Voor wat je allemaal al hebt?

 

En voel je dat je slechts één keuze nodig hebt om je leven compleet te veranderen? 

Nieuwsgierig geworden? Check mijn aanbod hier.

bottom of page