top of page

Gezondheid 2.0
Jouw gezondheid is een afspiegeling van hoe jij in het leven staat. Alles wat je zegt, denkt en doet heeft invloed op jou.


We denken vaak dat gezondheid wel goed voor ons is maar we voelen het niet echt. Biologisch eten en een dieet volgen. Bewegen en sporten. Buiten zijn en ontspannen. Het zijn allemaal fysieke uitingen van gezondheid. We weten dat het ons zou kunnen helpen en toch is het moeilijk om het vol te houden.


Gezondheid gaat veel verder en dieper dan dat we ons vaak realiseren. Het gaat niet alleen over ons lijf. Het gaat ook over onze mind. En dat is vaak de eerste stap om tot echte veranderingen te komen. Want waarom zou je gezond willen zijn als je niet lekker in je vel zit?


Je wilt juist gezond zijn als je wel lekker in je vel zit! Een stap die we vaak over het hoofd zien is de mind. Onze bovenkamer. We beginnen er niet aan. Soms door een taboe, door de zwaarte of soms omdat we ‘denken’ dat iedereen daar last van heeft. Onze mind heeft voeding en aandacht nodig, nog meer dan ons lichaam.


Mind over matter. Oftewel met je hoofd kun je fysieke veranderingen teweegbrengen. Misschien ken je dat wel vanuit ‘the law of attraction’ dat ervan uit gaat dat je alles naar je toe kunt halen als je er maar voldoende in gelooft. En we kennen het ook van het placebo-effect, waarbij je herstelt van een ‘nepmedicijn’, omdat je gelooft dat het je heelt.


Wanneer we gaan sporten zonder aandacht te geven aan onze innerlijke overtuiging dat we te dik zijn, wordt sporten een uitvlucht. Of misschien hebben we als kind te weinig aandacht gehad en wordt het hebben van een sportief lichaam een geforceerd doel om complimentjes te krijgen van anderen. Fysieke gezondheid is alleen duurzaam als je je mind hebt ontwikkeld.


Zorg daarom eerst dat je in een goede state of mind terecht komt. Dan komt de rest vanzelf.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page