top of page
Zoeken

Holistische gezondheid als schilderij
Holistische gezondheid hangt nauw samen met zelfontwikkeling. Het geeft een kijkje in de keuken van de fysieke, mentale, emotionele en spiritueel aspecten die komen kijken bij het ontwikkelen van je bewustzijn. Een natuurlijk proces om te komen tot een leven in verbinding. Om je zielsmissie te vervullen en werkelijk vrij te zijn.


Stel je een schildersezel voor met daarop een lege canvas. Je krijgt een palet aan kleuren en schildert daarmee je zelfbeeld dat bestaat uit kleuren en vormen. Identificeer je met dat beeld. Geloof dat jij die compositie bent. Deze lijnen en vegen zijn onderdeel van jou. Je kunt altijd meer kleuren en vormen toevoegen. Het beeld wordt dikker, complexer en voller.


In de holistische gezondheid worden we ons bewust dat we niet de kleuren en vormen zijn maar de lege canvas onder het geschilderde. Bovendien gaan we begrijpen dat iedere kleur, lijn en vorm een moment in ons leven vertegenwoordigt. Misschien staat oranje voor de overtuiging dat je niet genoeg bent. Die zwarte streep voor de emotionele afwezigheid van je vader in je leven. We herkennen steeds meer. En op een gegeven moment beginnen we de verbindingen te leggen. We zien hoe het geheel met elkaar samenhangt. Hoe de losse onderdelen van de compositie invloed op elkaar uitoefenen.


Door de nieuwe inzichten gaan we luchtiger met de tekening om. We kunnen donkere kleuren weghalen en lichte kleuren toevoegen. Het wordt meer een spel. De canvas wordt steeds meer een levendig geheel dat continu verandert. Het komt steeds meer tot leven. We merken dat grenzen vervagen. De canvas wordt driedimensionaal. We voelen ons vrij en met het grootste gemak worden we steeds creatiever. Het schilderij wordt een afspiegeling van wie we werkelijk zijn. We voelen ons vrij en verbonden met een hogere kracht. Het schilderen gaat vanzelf. En we staan iedere moment versteld als we de tijd nemen om er even naar te kijken.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page