Opbloeien door holistisch leven

Bijgewerkt op: 16 nov.

Ik ben het grootste deel van mijn leven ontworteld geweest. Ik voelde mij nergens thuis. Verhuisde iedere twee jaar. Ik had moeite om mijn plek te vinden. Het was een weerspiegeling van de onrust die ik in mij meedroeg.


Ik kende het gevoel van flow. Van creativiteit. Dat alles automatisch gaat. Dat het leven je toelacht. Hoe kon ik dat toch faciliteren? Hoe kon ik mijzelf ergens settelen dat mij zou ondersteunen en inspireren? Waar ik mensen kon uitnodigen. Een basis. Zonder het gevoel dat het een blok was aan mijn been.


Het werd een jarenlange zoektocht. Vele reizen. In mijzelf en in andere landen. Wat is vrijheid? Wat is jezelf kunnen zijn? Wat is onze essentie? Ik ontdekte dat alles met elkaar verbonden is.


Holistisch leven is simpel. Je kunt het vergelijken met het leven van een plant. Het wil graag wortelen in de grond. Het wil groeien én bloeien. Ik geloof dat dezelfde aspecten voor ons als mensen belangrijk zijn.


Het wortelen gaat over het omarmen van ons lichaam, onderdeel zijn van onze community én de verbinding met onze natuur. Het vormt onze basis. Onze vruchtbare grond die ons voorziet van voeding en verbinding.


Het groeien gaat over openheid. Staan we open voor het leven en voor andere overtuigingen? Voor nieuwe of andere ideeën. Het gaat ook over vrijheid. Kunnen we leven in het hier en nu of zijn we nog te veel bezig met situaties of overtuigingen uit het verleden? Hebben ze nog invloed op ons? En als laatste geloof. Geloven we in ons pad? In de toekomst. In de kansen en lessen die op ons pad komen. Geloven we in onze dromen?


Het bloeien gaat over creativiteit. Het enthousiasme om te manifesteren. Om te visualiseren, te creëren en te spelen. Het gaat over flow(er). De energie dat het leven vanzelf gaat. Dat je je talenten en creaties aan de wereld mag laten zien. Dat je helemaal opgaat in wat je doet en leeft in overvloed. En als laatste kruisbestuiving. Dat je samenkomt om te delen. Om elkaar te inspireren. En om nieuwe vormen aan te nemen.
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven