top of page
Zoeken

Overvloed uitnodigen


Gisteren heb ik een online programma afgerond over geld. Een thema waar veel emotie en spanning op zit. Zo ook voor mij.


Mijn ouders hebben mij geleerd zuinig om te gaan met geld. Maar dat voelde ik niet: geld moest stromen. Als tiener had ik altijd een bijbaan en werkte ik veel. Ik kocht wat ik wilde hebben. Het voelde leeg. Het bracht mij niet waar ik naar verlangde.


Als student moest ik, met hulp van mijn ouders, de touwtjes aan elkaar knopen. Het werd een normaal patroon. En dat werd verder versterkt toen ik ging werken voor een burger beweging en mijn interesse in het klimaat. Ik identificeerde mijzelf met een bepaald imago waarin geld niet belangrijk was.


Vorig jaar had ik een bijzonder visioen waarin ik mijn survival modus mocht gaan loslaten omdat ik eindelijk op de plek was waar ik wilde zijn. Sindsdien voel ik me steeds vrijer. En het thema "overvloed" klopte op de deur. Het voelde natuurlijk om de stroom van het leven te omarmen en mijn armen te openen.


Sindsdien is er veel veranderd door open te staan voor "ontvangen". Door niet langer datgene tegen te houden wat op je staat te wachten. Door de flow van het leven te accepteren. Te spelen met deze energie.


Geld bleef een thema omdat ik niet voor me zag hoe ik dit kon integreren in mijn leven. In mijn hoofd was geld gelinkt aan een bepaalde lifestyle en karakter eigenschappen. Nu kan ik zien dat het slechts een beperkende overtuiging is die ik meedroeg. Overvloedig geld uitnodigen is een vorm van zelfliefde.


En met de juiste intentie is geld een prachtig instrument om je te helpen om je purpose zo goed mogelijk uit te kunnen dragen. En ondertussen te genieten. Geld is absoluut geen doel. Het is een vrucht van je passie waarmee je kunt neerzetten wat je voor ogen hebt. Waarmee je de mogelijkheid krijgt om nog bewustere keuzes te maken vanuit liefde.0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page