top of page
Zoeken

De kracht van muziek op jou

Gedachten hebben invloed op ons. Het werkt via de wet van de aantrekkingskracht en volgens het principe ‘zo binnen, zo buiten'. Oftewel wanneer we overwegend positieve gedachtes hebben dan trekken we ook meer positiviteit aan in ons leven. Onze omgeving is vaak een afspiegeling van onze innerlijke gedachtenwereld.


Naast gedachten zijn woorden evenwel belangrijk om je bewust van te zijn. Net als gedachten kun je met woorden je omgeving beïnvloeden. Masaru Emoto heeft een experiment gedaan waarbij hij concludeerde dat taal invloed had op de vorming van de structuur van ijskristallen. Positieve mantras leverden bij de vorming de mooiste kristallen op.


Taal is dus belangrijk in ons dagelijks leven. De woorden die we zelf gebruiken. Hoe we tegen ons zelf praten. Maar ook hoe we naar anderen praten. Dit is allemaal energie. En wanneer je positief bent over jezelf dan bekrachtig je jezelf. Dan kun je de mooiste versie van je zelf worden.


Woorden die ons beïnvloeden worden niet beperkt tot de woorden die we zelf denken of uitspreken. Ook de mensen om ons heen spelen hierin een rol. Vrienden en familie waarmee we ons omringen bijvoorbeeld, maar ook de muziek waar we naar luisteren. In de muziek zitten lyrics die ons beïnvloeden. Ze kunnen ons bekrachtigen of ze kunnen ons verwarren omdat de teksten haaks staan met onze overtuigingen of ons als persoon.


In de zomer gaan we vaak naar festivals en concertjes en luisteren we naar de radio. Soms knaagt er iets wanneer we naar een bepaalde nummer luisteren. En misschien heeft dat dus te maken met taal. Met de woordelijke energie die niet overeenkomt met jouw energie.


Heb jij zo wel eens naar muziek geluisterd?

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page