top of page
Zoeken

De wortel van je gezondheidskwaal

In de holistische gezondheid gaan we er van uit dat alle kwalen en ziektes met een reden ontstaan. Om tot genezing te komen is het belangrijk om naar jou als geheel te kijken en alles zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Welke factoren dragen op dit moment bij aan de huidige situatie?


We kennen allemaal fysieke kwalen. Een verzwikte enkel, hoofdpijn of misschien een hoge bloeddruk. Holistisch gezien hangt dit samen met metafysische oorzaken, oftewel niet-fysieke oorzaken. Deze oorzaken zijn de eigenlijke wortel van het probleem. Bijvoorbeeld zelftwijfel, het niet accepteren van jezelf of dat je voelt dat je niet goed genoeg bent. Deze gedachten en gevoelens hebben een directe weerslag op je fysieke gezondheid. En wanneer je hieraan werkt ga je zien dat kwalen wegtrekken. De verkramping trekt uit je lichaam en je kunt weer ontspannen.


Kwalen zijn in veel gevallen dus indicators. Ze laten je zien waar je aandacht is benodigd om verder te groeien als mens. Wanneer je de verbinding met je lichaam versterkt ga je begrijpen hoe het eigenlijk continu met je praat. De wezenlijke natuur van planten, dieren en mensen is groei en verbinding. Wanneer je hiervoor openstaat ga je ontdekken dat gezondheid een manier is van je lichaam om de beste versie van jezelf te worden.0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page