top of page
Zoeken

5 trucs voor nieuwe inspiratie
Je kent het wel. Je mist even inspiratie om verder te gaan. Je mist een bepaald gevoel in datgene wat je doet. Het loopt even niet of kost veel energie. Misschien ben je een artikel aan het schrijven en zie je het even niet meer. Of ben je bezig met klussen en ben je aan het twijfelen geraakt over het eindresultaat.


Het is dan handig om even uit te zoomen en los te koppelen. Zodat je jezelf niet verliest in de taak die je tot een goede einde probeert te brengen. Je verbindt je even opnieuw met de bron. Je maakt jezelf leeg zodat je hoofd weer open gaan staan voor frisse fantastische ideeën.


Wat kun je hiervoor doen?


Rusten

Leg het werk even neer. Heb je de afgelopen tijd goed voor jezelf gezorgd? Heb je voldoende rust gepakt? Misschien is je systeem overbelast en heeft het nood aan dolce far niente, oftewel de edele kunst van het nietsdoen.


Muziek

Zet even een muziekje op. En ga even meezingen. Ik vind het zelf heerlijk om even volksmuziek op te zetten en uit mijn dak te gaan. Het verbreekt de gedachtenstroom en de spanning. Je hebt daarna weer scherpte om anders tegen je taak aan te kijken.


Vrienden

Zoek vrienden op of hang met ze aan de telefoon. Praat het liefst over koetjes en kalfjes. Niet over je inspiratieloosheid. Het lucht op. Het zet alles weer even in perspectief.


Motivatiefilmpje

Zoek op youtube een filmpje dat je motiveert. Soms weten we even niet zo goed meer waarvoor we iets doen. Dan helpt het om even op een duidelijke toon te worden toegesproken en te herinneren dat het tijd kost om mooie dingen te bewerkstelligen. Het leven is niet altijd makkelijk. Maar wanneer je doorzet kun je iets bereiken wat je vooraf niet had gedacht.


Bewegen

Dit is eentje waar ik zelf ook heel erg van houd. Wanneer ik er even niet uitkom dan pak ik de auto en ga ik een stukje rijden. Mijn focus verschuift naar het autorijden en de veranderende landschappen. Tussendoor ontstaan verse gedachtes om het ‘probleem’ van een ander perspectief te bekijken.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page